Speltips

V86 Vaggeryd 26/6-24 med Axevalla-Carlson

V86 ® 26 juni, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Vaggeryd 26/6-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V86-omgång avgörs på Vaggeryd och det är dessutom jackpot. Banan mäter 1004 meter runt om, därför är det lite ovanliga distanser ikväll. Och som jag varnat för många gånger tidigare, är man ute i spåren runt sista kurvan är man helrökt, för då tappar man längder istället. Dessutom har det en förmåga till att skrälla rätt så ofta.

Kvällens omgång ser klart intressant ut och jag går på tre spikar ikväll. Två av de har bakspår, vilket gör att jag egentligen talar emot mig själv, men hästarna är bra i ordning och kuskarna kommer lösa de här problemen. Den tredje tror jag leder runt om. Nu kör vi!

Kvällens omslag: Eagle Rock vid segern av Smålandsstayern 2023

V86-1, Smålandsstayern, 3654:

Omgångens mest spelade häst, 13 Gamin Jaba, kommer ut här efter en fin insats i Harpers senast. Formen är med andra ord bra och han går ner rejält i klass här. Men han har en besvärlig uppgift med 60 meters tillägg och ska runda alla i spåren på den lite besvärliga banan. Jag är inte helt säker på att han löser det och rankar ner honom en aning. Tipsettan till urstarke 7 Börtas Ankare som var lite av ”årstidens häst” i slutet av förra året. Har inte fått till det lika bra i år, men här han ett intressant läge och han kan öppna rätt hyggligt också. Räds inte dödens och styrkan är hans vapen. Kan krossa alla om formen har infunnit sig. Detsamma gäller 6 Impactdarche som gjort det bra i tre starter för Lövdal. Har pausat lite efter senast men formen ska vara intakt. Kan öppna hyfsat och kan ha ta sig till ledning blir han klart intressant här. 8 Battuta Face gjorde en bra insats senast och visade fin form. Trivs över lång distans och kan avsluta sylvasst. Med fritt i tid är han med i matchen. 12 Under Armour kutade med vad han kunde över helt fel distans senast och när han väl fick fritt var de andra redan i mål. Bättre uppgift ikväll och han kommer vara med i segerstriden. Har en ruskigt vass spurt att tillgå. 9 Luca Vialli Boko har inte fått till det i år och inte varit helt hundra heller. Han är väldigt stark, älskar distansen och kan gå en rejäl repa under slutvarvet. Inte helt avsågad. 14 Edibear var sjuk senast så den starten är bara att glömma. Kan en hel del och distansen passar honom fint. Går starkt till slut och ska inte nonchaleras. 5 Estrella Diamante har haft ett kortare uppehåll, men formen ska vara fortsatt bra. Distansen är ett plus och han kan avsluta fint. Inte helt borta.

Rank: A: 7-6-8 B: 12-13-9-14-5 C: 2-1-4-15 D: 10-3-11

V86-2, Lärlingslopp, stolopp, 2148a:

11 Sweet Day har gått riktigt bra på slutet och är i toppform. Avslutade vasst senast och såg fin ut. Lurigt läge här, men möter ett klart beskedligt gäng och har en vass kusk i Malte Handfast. Hon har en riktigt vass spurt att tillgå och jag tror hon bara blåser ner det här sällskapet på några steg över upploppet. Spik!

Rank: A: 11 B: 4-3-9-6 C: 12-10-7 D: 5-1

V86-3, Bronsdivisionen, 1646a:

4 Heartbeat Julie är snabb som en vessla från start och det är en fördel med spår lite längre ut i banan. Var riktigt fin senast då hon gjorde första starten på fyra månader och fick ett fint läge här. Var dock struken för hälta under Elitloppshelgen, men tror inte det gjort så mycket negativt på formen. Kommer hon till ledningen blir hon inte lätt att plocka ner. 3 Ringo Adore är en bättre häst och kan öppna bra också, men jag tror inte han tar sig till ledningen ändå. Kan få en fin resa istället och är ett givet segerbud. 2 Immigrant Am är också startsnabb och kommer laddas hårt från start. Det är hans chans att vinna loppet, från andra positioner är han nog borta. Finns en liten chans att han kan lösa det och då kan han hålla hela vägen. 1 Staro Peanut fick en tuff inledning senast och slocknade till slut. Vass sprinter annars och kan öppna, men det blir ingen ledning ikväll. Med fritt i tid kan han dock blåsa ner de andra till slut. 9 Denarius galopperade bort sig i årsdebuten senast men fick en liten genomkörare i alla fall. Kan avsluta sylvasst och blir det passande hårt tempo där framme, vilket jag tror, så är han med i matchen till slut. 12 In Love Mearas har ett uselt läge, men kommer även han in i loppet om det blir toktempo. Ruskigt snabb den sista biten.

Rank: A: 4-3 B: 2-1-9-12 C: 8-10-5-11 D: 6

V86-4, 1646:

7 Global Everytime fick en fin resa senast men kunde inte ta något i en snabb avslutning. Hängde ändå med hyfsat som femma och är i bra form. Är snabb från start och fick ett drömläge här. Kan bli svårslagen om han når ledningen. 10 Norris värmde enormt fint senast, men satt fast i loppet fram till 200 kvar då luckan kom. Flög fram den sista biten till en knapp förlust och såg riktigt fin ut. Med en bra rygg att gå i blir hon farlig till slut. 2 Casper For Cash fick också sent fritt senast och avslutade riktigt vasst. Lurigt spår i starten, men går han iväg felfritt är han med i matchen. 1 Epernay Vendil vinner inte ihjäl sig men är i bra form och fick ett perfekt läge. Kan öppna rätt bra och kommer få en fin resa här. Med fritt i tid är hon inte helt borta. 9 Autumn Shine LA är i bra form och kan få en fin smygresa här. Hittar han rätt rygg att hänga med i kan det smälla till över upploppet.

Rank: A: 7-10 B: 2-1-9 C: 6-5-8-3 D: 15-11-13-12-14

V86-5, Klass 2, 2650a:

2 Caton är en riktig rusare som brukar sticka iväg direkt efter start. Kan han hålla sig någorlunda lugn så kan han mycket väl hålla hela vägen, men det kan också ta slut direkt med en hetsig startgalopp… 9 Hickory har gjort två riktigt bra lopp efter lång frånvaro och är i fin form. Distansen tror jag inte är några problem och han går riktigt starkt till slut. Given i segerstriden. 11 Kurtz fick ett tufft slutvarv senast men gjorde en bra insats som femma ändå. Kan gå riktigt rejält under slutvarvet och är ett tidigt bud här också. 4 Oberon Warframe har varit ute på V75 på slutet och gjort det hyfsat bra. Fick fritt för sent senast och hade allt sparat. Kan avsluta vasst och är med och gör upp om segern. 10 Quattro Håleryd stötte på Lexus BR senast och det blev för svårt från dödens, men gjorde ett topplopp ändå. Distansen funkar och han är med i segerstriden återigen. 6 Emirre återkommer efter ett nytt uppehåll och är svårbedömd. Har dock både styrka och snabbhet och är han i närheten av någon form så är han med i segerstriden här.

Rank: A: 2-9 B: 11-4-10-6 C: 1-5-3 D: 7-12-8

V86-6, Diamantstoet, 1646a:

5 Holly DK fick en ok resa senast men kunde inget till slut och var lite blek. Är bättre än så och har nu fina förutsättningar då hon är väldigt startsnabb. Laddas hårt mot ledningen, där hon trivs klart bäst, och därifrån tror jag inte hon förlorar det här loppet. Spets och slut!

Rank: A: 5 B: 2-8-7-3-9 C: 1-4-10-11 D: 12-6

V86-7, Klass 1, 2148a:

10 Kipketer Mearas avslutade bra från kön senast men det var på en opassande distans. Betydligt bättre distans ikväll och han räds inte för att göra jobbet själv. Lär bombas iväg senast med varvet kvar och jag tror han bara krossar det här gänget efter behag. Spik!

Rank: A: 10 B: 7-8-11-12 C: 2-6-3 D: 4-5-1

V86-8, Fyraåringslopp, 2650:

7 Wehadtehmall fick sig några tryckare i ledningen senast och till sist tvingades han motvilligt ge sig kort före mål. Öppnar snabbt och tar hand om ledningen här också, kan ta revansch då. 13 Zebulon var den som vann då och han gjorde en mycket bra insats då. Senast gick han i ledningen men kunde inte stå emot några mer rutinerade långloppsrävar till slut. Formen är fin och han går alltid starkt, ska tas på allvar här med. 8 Bouquet Brodde sladdade i kön senast men kom fram i andraspår under de sista 500 meterna och satt till slut fast med till synes gott om krafter kvar. Kan smyga med i en hygglig position här och är inte helt borta då han kan avsluta vasst. 15 Isseymiyake Secret fick en tuff resa i årsdebuten men höll strålande bra som tvåa. Lär vara ytterligare förbättrad nu och kan mycket väl dyka upp i segerstriden, trots många att runda. 6 Arctic Dominant gick bra från dödens senast och visade fin styrka. Mer stark än snabb än så länge och ingen raket från start. Kan få en fin resa ändå och är inte helt golvad. 9 Odette Valery är jämn och säker, gör sällan ett dåligt lopp. Segergnistan kan diskuteras, men hon gör vad hon kan och det kanske bara lossnar till slut? Kan gå starkt den sista biten och är inte helt avsågad här heller. 14 Wanderlust Pellini fick en fin resa senast och avslutade bra. Kan hänga med i en bra rygg här och går snabbt över upploppet. Ska inte glömmas bort.

Rank: A: 7-13 B: 8-15-6-9-14 C: 4-12-11-1 D: 5-3-10-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 268:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V86” – systemet:

Häng med och få en spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson