Speltips

V64 Färjestad 12/6-23 med Axevalla-Carlson

V64 ® 12 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Färjestad 12/6-23 med Axevalla-Carlson

Måndagens V64-omgång går i treåringarnas tecken då det är E3-försök på Färjestad. Det är den långa varianten, alltså 2140 meter med autostart, som avverkas ikväll och finalerna går den 1 juli på Bergsåker. Förutsättningarna för att kvalificera sig till finalen är följande: för stona gäller att de två första går till final, samt de två högst seedade treorna. För hingstarna/valackerna gäller att de de tre första går till finalen.

Det brukar bli rätt så favoritbetonat vid såna här omgångar, men det finns ändå några som känns helt borttappade och då kan värdet åka upp en bit. Jag tror dock inte att det blir så väldigt hög utdelning och spelar därför ”endast V6” idag, dvs att vi får 2,5 gånger sex rätt om den sitter men inget om vi missar nånstans. Men det är värt att köra det en dag som denna. Nåväl, nu kör vi!

Spiken:

V64-6: 7 Expo Wise As

Är den stora favoriten till slutsegern och har satt sig i respekt hos motståndarna. Har gjort två starter i Sverige och varit förkrossande överlägsen båda gångerna. Han kan vara Gocciadoros nästa stora stjärna om han får vara frisk och blir spännande att följa framöver. Vinner det här utan prut och tar hem finalen också.

Låset:

V64-2: 4 Capricon Trot och 3 Nacido Boko

Capricon Trot förvånade med att galoppera från start senast, men har visat fina egenskaper innan dess och jag är inne på att han tar ledningen här. Kan mycket väl leda runt om i det läget och är ett givet segerbud. Utmanas dock av Nacido Boko som avslutade mycket bra i Treåringseliten under Elitloppshelgen senast. Han är väl ingen raket från start men kan avsluta vasst och jag tror det står mellan dessa två.

Skrällbud:

V64-1: 6 Eva Kant Gar

Gjorde årsdebut förra måndagen och tog ledningen men släppte direkt. Blev grovt störd när ledaren galopperade i utgången av sista kurvan och kunde inte växla tempo över upploppet. Gjorde det ändå helt ok och kan vara lite förbättrad till ikväll. Kan få en fin resa och är hon lite rappare till slut så är hon inte helt golvad.

V64-3: 7 Eli Jet

Blev störd till startgalopp under Elitloppshelgen och fick aldrig chansen. Gick bra näst senast och visade att det finns fina resurser. Kan öppna hyggligt och ska kunna hitta en bra position. Går starkt till slut och är med i segerstriden.

V64-4: 7 Pure Steel

Dummade sig bakom bilen senast och han är inte att lita på från start. Har dock bra kunnande när han går felfritt och gick helt ok som fyra näst senast. Kan avsluta bra och är inte helt borta om felfri.

V64-5: 1 Pure Diamond

Visade med all önskvärd tydlighet att hon inte gillar dödens då hon packade ihop totalt runt sista kurvan senast. Vann i bra stil i Norge innan dess och det finns en del fart i henne. Kan få en fin resa på innern här och med fritt i tid kan hon utmana om segern.

V64-ranken:

V64-1: 2-1-5-6-4-7-3-9-8

V64-2: 4-3-1-7-5-2-6-8

V64-3: 7-5-2-3-6-8-4-1

V64-4: 9-2-7-3-6-4-1-5-8

V64-5: 2-1-4-7-6-9-8-3-5

V64-6: 7-6-2-1-4-9-3-8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V64”, säljs i 10 andelar á 85:- och varvas max tre gånger. Notera att jag ikväll då spelar endast i sexrättspotten, alltså V6! Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V64” – systemet:

Njut av de fina treåringarna ikväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson