Speltips

V75 Kalmar 23/6-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 23 juni, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Kalmar 23/6-24 med Axevalla-Carlson

Midsommarsöndagens V75-omgång avgörs såklart på Kalmartravet som det alltid gjort. Det är en av de mest klassiska dagarna som man verkligen vet när den körs på året. Veckans V75:a innehåller en del stora favoriter men det krävs inte mycket för att de ska försvinna. Och det kan verkligen skrälla den här dagen… Det är dessutom jackpot och det är alltid lite extra intressant. Nu kör vi!

Dagens omslag: Click Bait efter segern i Kalmarsundspokalen förra året

V75-1, Bronsdivisionen, 2140a:

5 Never Mind’em blir jättefavorit här och det kanske han ska vara också. Galopperade dock bort sig under Elitloppshelgen senast och såg inte riktigt hundra ut då. Var dock fin i årsdebuten då han spetsade enkelt från samma spår som han har idag och visade sin klass då. Öppnar bra men det lär vara upptaget i ledningen och då kan det bli en tuff resa. Ska garderas. 10 Always A Pleasure satt fast i andra ytter på Åmål senast och fick aldrig chansen. Hade gott om krafter kvar över mål och såg såklart fin ut. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 4 Spartakus satt även han fast senast och såg fin ut. Har fått prova på det tuffa livet i Frankrike och blivit lite bättre av det. Är riktigt startsnabb och jag är inne på att det är han som sitter i ledningen. Kan mycket väl hålla hela vägen därifrån och är med i matchen. 9 Swish The Cash galopperade med 650 kvar av Harpers senast när han satt i rygg på ledaren. Var nog trött i det läget då han, liksom alla andra, hade travat 5000 meter i tävlingsfart redan. Han är bra för klassen och kan få en fin resa här. Avslutar starkt och går inte att räkna bort. 12 Harry Knows fick backa sig sist i Jämtlands Stora Pris senast och hängde sedan bara med i kön. Går ner i klass nu och får dessutom Örjan i vagnen. Trots spåret är känslan att han kan utmana om segern och farten finns där. 1 Gatling kördes invändigt hela vägen senast och fick fritt via open stretch. Avslutade vasst till andrapriset och såg fin ut. Perfekt smygläge här nu och med fritt i tid kan han hinna dit.

Rank: A: 5-10 B: 4-9-12-1 C: 2-6-11-7 D: 8-3

V75-2, Diamantstoet, 2140:

6 Donato Princess har mycket fart i sig och har en bra chans här om hon går felfritt. Galopperade på upploppet senast då hon blev lite ivrig efter en sen lucka men såg fin ut annars. Första voltstart kan bli ett problem, men kommer hon till ledningen kan hon bli svårslagen. 14 Power Vacation fick fritt från rygg ledaren med 50 meter kvar senast och hann aldrig växla tempo. Såg dunderfin ut och är i riktigt fin form. Hon är startsnabb och lär hamna bra till direkt och har dessutom en tung avslutning att tillgå. Med i segerstriden. 10 Cheri Cheri Lady är också i bra form och hängde med bra från tredje inner senast. kan avsluta sylvasst över upploppet och ska inte räknas bort här. 11 Laferrari Dimanche såg fin ut vid spetssegern senast och visade fin form. Går bra även bakifrån och kan mycket väl plocka ner alla till slut. 3 Nikki Lane närmar sig första årssegern och formen är fin. Lär få en bra resa här och går starkt till slut. Goop upp igen är ett plus också. 1 Backseatdriver är inte så tokig och kommer få en fin resa här. Med fritt i tid kan hon avsluta vasst och är inte helt golvad.

Rank: A: 6-14 B: 10-11-3-1 C: 8-2-7-12 D: 15-9-4-5-13

V75-3, Klass 1, 1640a:

5 Roger More är våldsamt startsnabb och missar sällan ledningen. Man har dock släppt ledningen i de senaste starterna, men varför i hela friden ska man göra det här? Formen är på topp och han har sett riktigt taggad ut på slutet. Nej, här blir det ledning runt om och en bejublad hemmaseger! Spik!

Rank: A: 5 B: 4-6-1-9-2 C: 12-7-8-10 D: 3-11

V75-4, Kalmarsundsstayern, 3140:

7 Vancouver High mötte bra motstånd senast och fick en fin resa i rygg på ledaren. Tog sig förbi denne över upploppet, men hade inget svar mot två för dagen bättre hästar. Han är ingen raket från start men kan ändå hamna hyfsat till och han går riktigt starkt till slut. Kan plocka ner de över upploppet och ska tas på allvar. 12 Drill har tre raka segrar och är i toppform. Gillar distansen och har en riktigt vass avslutning. Med i segerstriden igen. 5 Springdayfree blev hängandes i tredjespår från start senast och fick backas ner som sista häst efter 500 meter. Hängde sedan med i kön utan chans att ta något, men såg ändå klart fin ut och formen ska vara fortsatt bra. Kan få en fin resa här och kan avsluta riktigt bra när han är på humör. Totalt bortglömd av de tidiga spelarna…. 11 Bowler Day avslutade bra senast och är i fin form. Distansen är ett plus för hans del men han trivs ändå bäst i ledningen och dit lär han inte komma idag. Men med det han visade senast så kan han blanda sig i segerstriden ändå. 10 Neo Turbo galopperade bort sig i årsdebuten senast men fick ett halvt lopp i kroppen i alla fall. Han har kapacitet för att fälla alla och går riktigt snabbt till slut. Ska inte nonchaleras. 6 Victory Eagle gör debut i ny regi och får Örjan i vagnen. Älskar lång distans och går alltid starkt hela vägen in i mål. Kan mycket väl tugga ner de till slut. 15 Notorious Zon vann ett P21-lopp senast och såg fin ut. Mycket tuffare emot nu förstås, men han är bra i grunden och han brukar kunna tända till över sommaren. Kan avsluta sylvasst och med en rygg att gå i fram till 300 kvar kan han ställa till med en skräll.

Rank: A: 7-12 B: 5-11-10-6-15 C: 2-9-1-14 D: 13-4-3-8

V75-5, Klass 2, 2140a:

9 Poker Lane satt fast i rygg på ledande/vinnande Hickory senast och såg mycket fin ut. Har hittat formen efter ett långt uppehåll och har hög kapacitet. Ska kunna få en fin resa här och har en vass avslutning. Med i segerstriden. 12 Maldini Pellini fick en fin resa senast och avslutade starkt, dock till målfotoförlust. Formen är bra och han kan gå bra till slut också. Läget är förstås ingen höjdare, men han ska inte glömmas bort i det här sällskapet. 7 Maroon Day har inte startat på ett tag och är svårbedömd i mina ögon, men tränaren tror att det ändå är toppform. Det kan man dock inte träna sig till, det har vi sett på bättre hästar under året… Men han är snabb ut och kommer laddas hårt mot ledningen och kommer han dit så kan han förstås rinna undan. 2 De Chambeau gjorde en bra årsdebut senast och var inte stort slagen. Lär gå framåt rejält med lopp i kroppen och fick ett fint läge här. Kan sänka alla på sin styrka. 4 Ekolod står tufft inne i loppet men är i bra form och kan öppna. Nu blir det barfota runt om och amerikansk vagn för första gången och det kan ge en vinnande effekt. Inte helt borta.

Rank: A: 9-12 B: 7-2-4 C: 5-1-11 D: 3-6-10

V75-6, Kalmarsundspokalen, Gulddivisionen, 1640a:

1 Denver Gio gjorde två riktigt bra insatser i Elitloppet senast och visade att han är en häst för världseliten. Öppnade som en vessla i två starter då och lär göra det även här. Jag är helt inne på att han leder det här runt om och vinner detta hur lätt som helst. Spik!

Rank: A: 1 B: 5-4-10 C: 9-2-8 D: 3-6

V75-7, Monark Newmen’s minne, Silverdivisionen, 2140a:

7 Dakovo Mail visade redan förra året vad han kan här i Sverige och gjorde då några ruskigt bra lopp. Nu har han varit hemma i Italien och var riktigt fin vid segern senast. Lär köras offensivt och är ett givet segerbud. 6 Lucifer Boko är i toppform och har avslutat ruskigt vasst på slutet. Kan få en fin resa här och blir segerfarlig med den vassa spurten han har. 1 Corazon De B kan blixtra till och öppna snabbt ibland, särskilt från innerspåret. Med andra ord är läget perfekt här och lyckas han hålla ledningen kan det hålla hela vägen. 8 Draupner har ett risigt läge, men är i bra form och har en sylvass avslutning. Med Erik i vagnen lär det gå i raketfart över upploppet och det är inte helt omöjligt att man hinner fram till en skrällseger.

Rank: A: 7 B: 6-1-8 C: 4-5-10-9 D: 2-12-11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag är jag då inblandad i 1,5 system, nämligen följande:

Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 268:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Carlson & Karlsson”, tillsammans med Mattias Karlsson, säljs i 10 andelar á 280:-. Ni hittar andelen via denna direktlänken.

Båda andelsspelen är exklusiva, dvs att de inte varvas.

”Carlsons V75” – systemet:

”Carlson & Karlsson” – systemet:

Häng med på andelarna och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson